Wed. Jul 24th, 2024

Díjazták a legjobb érettségizőket, köszöntötték az aranylakodalmasokat Zilahon

Zilah önkormányzata az elmúlt időszakban két fontos eseménynek adott otthont a városházán, illetve a Vigadó épületében: díjazták a vizsgákon kimagasló teljesítményt elért diákokat, és köszöntötték az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat.

Ünnepélyes keretek között jutalmazták az érettségi- és az országos képességvizsgán kitűnő eredményt elért tanulókat, Szilágyi Abigélt, Iulia Maria Chișt és Irina Ștefania Olteant, akik 10-es érettségi átlaggal büszkélkedhetnek, valamint az országos képességvizsgán legjobban szereplő Iustin Popot, 9,92-es osztályzatával a legjobbnak bizonyult Zilahon. Mind a négy fiatal a Zilahi Silvania Főgimnázium végzőse.

„Nagy öröm számunkra, hogy olyan diákokkal büszkélkedhetünk, akik kemény munka révén példaértékű eredményt értek el. Ez azt bizonyítja, ha dolgozol, tanulsz, akkor a befektetett munkának meg lesz a jutalma” – mondta Fazakas Miklós alpolgármester. Az önkormányzat vezetői a diákokat oklevéllel, anyagi támogatással és egy csokor virággal jutalmazták.

Idén 76 aranylakodalmas párt köszöntöttek Zilahon

A helyi önkormányzat 76 olyan házaspárt díjazott, akik idén ünnepelték 50. házassági évfordulójukat. Az egyedülálló eseményt a Vigadó épületében tartották, amelyen részt vett a helyi polgármester, az alpolgármesterek, a megyei tanács elnöke, az alprefektus és Seres Dénes parlamenti képviselő.

Fazakas Miklós elmondta, a legmeghatóbb ünnepség mindig az Aranylakodalmat ünneplő párok köszöntése, amelyet még a járvány idején is megtartottak. „Az 50. évet együtt ünneplő házastársak életében bár voltak hullámvölgyek, mindvégig kitartottak egymás mellett, bizonyítva, a legfontosabb és a legértékesebb dolog az ember életében a család. A közösség, a társadalom alapja ez kell legyen, erre lehet alapozni, építeni, a család mindig a legszentebb kötelék és érték az életben” – fogalmazott az alpolgármester.

Az esemény kulturális műsorral zárult, majd a város elöljárói oklevéllel és pénzösszeggel kedveskedtek a pároknak.

Az eseményről a https://maszol.ro/belfold/Dijaztak-a-legjobb-erettsegizoket-koszontottek-az-aranylakodalmasokat-Zilahon honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.