Wed. Sep 27th, 2023

Cseke Attila: sikeresnek ígérkezik a fejlesztési minisztérium bölcsődeépítési programja

Eddig 84 bölcsőde megépítésére érkezett önkormányzati kérés a minisztérium bölcsődeépítési programjára – jelentette be csütörtökön Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: „a rövid idő alatt beérkezett kérések száma azt bizonyítja, szükség volt az RMDSZ által kezdeményezett intézkedésre, hiszen országszerte nagy a bölcsődehiány.

A minisztérium jelenleg a bölcsődék szakmai tervén dolgozik, várhatóan június végéig hagyja azokat jóvá a szakbizottság – mutatott rá a miniszter, aki hozzátette, így még idén nyáron jóváhagyja a szaktárca az első beruházásokat.

Mint ismeretes: a miniszter mandátuma elején megfogalmazta az országos bölcsődehálózat bővítésének szükségességét annak érdekében, hogy az RMDSZ a fiatal családokat támogassa a gyermekvállalásban, és a fiatal anyákat segítse a munkaerőpiacra való visszatérésben. A szaktárca bemutatta a három méretű épület tervét, amely legtöbb 50, 70, illetve 110 gyermek befogadására alkalmas.

Cseke Attila hangsúlyozta: minden önkormányzatot arra biztat, mérje fel a születő gyermekek számára alapozott igényt, és nyújtson be kérvényt a fejlesztési minisztériumhoz új bölcsődék építésére.

rmdsz.ro