Wed. Jul 24th, 2024

Cseke Attila: az uniós finanszírozásból épülő beruházások folytatását és befejezését támogatjuk

Az RMDSZ által vezetett fejlesztési szaktárca javaslatára döntött mai ülésén a kormány arról az intézkedésről, amely a Regionális Operatív Programon keresztül finanszírozott egészségügyi, oktatásügyi, sürgősségi és tömegközlekedéssel kapcsolatos beruházások folytatását és befejezését szolgálja.

A korszerű iskolai és kórházi körülmények biztosítását szolgálja a ma elfogadott javaslat, és lehetővé teszi, hogy a sürgősségi beavatkozásokhoz szükséges közbeszerzések folyamata zökkenőmentes legyen. Ugyanakkor, a korszerű városi közlekedéshez szükséges beruházások folyamatosságát is elősegítjük ezzel az intézkedéssel” – nyilatkozta Cseke Attila.

Az RMDSZ-es szaktárcavezető hozzátette: a beruházások mellé újabb kormányzati erőforrásokat rendeltek, ezáltal bizonyosodnak meg arról, hogy a már befektetett közpénz nem hiábavalóan lett elköltve, és az elkezdett munkálatok, építkezések, beszerzési folyamatok nem maradnak félbe.

A jogszabály értelmében a fejlesztési szaktárca fedezheti a Regionális Operatív Programon keresztül finanszírozott bizonyos beruházásokra kirótt százalékos csökkentéseket, amennyiben azokat az oktatásügyi, egészségügyi szaktárca, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség, vagy az önkormányzatok bonyolítják.