Mon. Oct 2nd, 2023

CNCAV: A várólistákra feliratkozott személyek az oltási tervben megszabott sorrendnek megfelelően kapnak értesítést a szabad helyekről

Az oltási platformon indított várólistákra feliratkozott személyek az országos oltási tervben megszabott prioritási sorrendnek megfelelően kapnak értesítést a szabad helyekről – nyomatékosítja a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A tájékoztatásban leszögezik, az oltóközpontoknál levő helyek 75 százalékára a kockázati csoportokba tartozók, 25 százalékára a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók jogosultak. Ha maradnak szabad helyek, az oltásra a kampány harmadik szakaszában jogosult személyeket is értesítik, a listára való feliratkozás sorrendjében.

Ha valaki egyik várólistáról átiratkozik egy másikra, a lista végére kerül. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha valaki törli a foglalását, majd visszairatkozik a várólistára.

Amikor a várólistán szereplő személy megkapja az előjegyzési lehetőségről szóló SMS-t vagy e-mailt, be kell jelentkeznie a platformra és ki kell választania a számára megfelelő napot és időpontot. Az előjegyzés sikeres véglegesítése esetén az applikáció kiállít egy elismervényt az oltással kapcsolatos adatokkal.

A CNCAV szerint az egyes oltóközpontokhoz rendelt várólisták akkor válnak aktívakká a rendszerben, amikor betelnek a szabad helyek az oltópontnál. A szabad helyek száma, a várólistán szereplő személyek száma és az adott központ által használt vakcina típusa megtalálható a ROVACCINARE platformon levő térképen.

agerpres.ro