Sun. Jun 16th, 2024

CNAIR: az átszervezés nyomán 28-ról 12-re csökken az igazgatói állások száma, ez 10 millió lejes megtakarítást jelent

A jelenleg zajló átszervezés nyomán a mostani 28-ról 12-re csökkentik az igazgatói állások számát az infrastruktúrát kezelő országos vállalatnál (CNAIR), ezzel több mint 10 millió lejes megtakarítást tudnak eszközölni, derül ki a vállalat vasárnapi közleményéből.

2019. október 8-án elfogadák a CNAIR szervezeti felépítését, amelyet a vállalat tevékenységénak hatékonyabbá tételét célzó intézkedések követeltek meg.

,,Az átszervezés nyomán a 28 igazgatói állásból 12 marad meg, és ez évi több mint 10 millió lejes megtakarítást jelent a vállalat büdzséjének” – áll a közleményben.

Sorin Scarlat, a vállalat vezérgazgatója szerint a szervezeti felépítés módosítása szükséges a társaság műszaki-gazdasági és pénzügyi hatékonyságának a növelése érdekében.

,,Egy terebélyes és merev struktúráról, amely már rutinosan hozta a döntéseket, átállunk egy karcsúbb és hatékonyabb stuktúrára” – fejtette ki Scarlat.

Răzvan Cuc, az október 10-én elfogadott bizalmatlansági indítvány által megbuktatott kormány szállítási minisztere vasárnap tartott sajtótájékoztatójén elmondta, a CNAIR az átszervezés és az igazgatói állások csökkentése nyomán évi 2,5 és 3 millió euró közötti összeget fog megtakarítani a béralapból, és ezt a pénzt az utak karbantartására, vagy különböző projektekre használhatja majd fel.

agerpres.ro