Thu. Apr 18th, 2024

Cîţu: A veszteséges állami vállalatok csak szerkezetátalakítási vagy reformterv alapján kapnak finanszírozást az állami költségvetésből

Florin Cîţu miniszterelnök hétfőn közölte, hogy megteremtik az anyagi feltételeket a kormányprogram összes prioritása számára, a veszteséges állami vállalatok pedig csak szerkezetátalakítási vagy reformterv alapján kapnak finanszírozást.

A miniszterelnök a Facebookon számolt be arról, hogy előkészülőben van a 2021-es államháztartási törvény.

,,Készítjük a 2021-es költségvetést. A kormányprogram minden prioritása kap finanszírozást. Ugyanakkor van egy fontos változás. A veszteséges állami vállalatok csak szerkezetátalakítási terv / reformterv alapján kapnak forrásokat a költségvetésből. Mindenki számára legyen világos. Minden átszervezési folyamatot, amelyet elrendelek, a kormány fog figyelemmel kísérni és elbírálni” – írta Cîţu a közösségi oldalra.

Hozzátette: a miniszterek munkájának kiértékelésében fontos tényező lesz a veszteséges állami vállalatok átszervezési vagy reformterve, amelynek kivitelezéséről negyedévente be kell majd számolniuk a tárcavezetőknek.

agerpres.ro