Wed. Sep 27th, 2023

CFR: Ingyenesen szállíthatók az összecsukható/szétszedhető kerékpárok minden típusú személyszállító vonaton

Kézi poggyászként ingyenesen szállíthatók az összecsukható/szétszedhető kerékpárok minden típusú személyszállító vonaton – tájékoztat kedden a román vasuttársaság (CFR) utasszállító részlege.

A nem összecsukható bicikliket csak azokon a vonatokon lehet szállítani, amelyek ilyen szolgáltatást nyújtanak. A kerékpárjegy 15 lejbe kerül. A bicikli piktogram jól látható helyen megjelenik ezen vonatok mellett az online jegyvásárlási platformokon is – hangsúlyozza a vállalat közleménye.

A kerékpárral felszálló utasok a kerékpárok tárolására használt helyiségek melletti fülkékben kapnak helyet.

A közlemény szerint a nagyobb bicikliscsoportoknak az indulás előtt legalább 72 órával jelezniük kell helyigényüket.

Amennyiben egy vonat kihasználtsága megközelíti a 100 százalékot, a személyzet megtilthatja a biciklivel utazóknak, hogy felszálljanak a vonatra, ha nem rendelkeznek az adott vonatra szóló kerékpárjeggyel.

Másrészt ha a biciklivel utazó utasok ellenőrzéskor nem mutatják be a kerékpárjegyüket, akkor kerékpárjuk után a kilométerzónának megfelelő, nagyméretűpoggyász-díjat kell fizetniük (egy kerékpár 15 kilogrammnak számít).

A CFR emlékeztet: az utazás teljes időtartama alatt kötelező a védőmaszk viselése, a vonatokon, peronokon és várótermekben egyaránt.