Wed. Mar 22nd, 2023

Bőkezűen adakoztak a szilágysági termelők

A segítőszándékú szilágysági gazdák jóvoltából káposztával, hagymával, burgonyával és egyéb idényzöldségekkel, gyümölcsökkel teli zsákokat, ládákat adhattak át a Partiumi Falugazdász Hálózat szilágysági falugazdászai a zsoboki gyermekotthonnak.

A szilágysági termelők adományainak köszönhetően zöldségekkel, gyümölcsökkel sikerült feltölteniük a zsoboki Bethesda Gyermekotthon és Szórványközpont konyhakamráját a Partiumi Falugazdász Hálózat Szilágy megyei képviselőinek. A krasznai, varsolci, perecsenyi, nagyfalusi, zoványi gazdák Szegények Világnapja alkalmából felajánlott zöldség és gyümölcs adományait november 16-án adta át az otthon lakóinak és pedagógusainak a Kraszna és a Berettyó vidékén tevékenykedő két falugazdász, Sütő Attila és Somogyi Zalán.

A szilágysági gazdák adományaival megpakolt járművek kiürítésében a fiatalok is szívesen segédkeztek: míg a legkisebbek az imént kapott déligyümölcsöt majszolták, szorgoskodó nagyobb társaik egymás után sorjázták a fejes és reszelt káposztát, paprikát, hagymát, burgonyát tartalmazó zsákokat, gyümölcsökkel tele ládákat az otthon kamarájába. Őszinte örömmel fogadták a termelők felajánlásait: Ruzsa Erzsébet, az intézmény igazgatója szerint a falugazdászoktól kapott friss káposzta a több mint húsz gyermekről gondoskodó otthon teljes téli szükségletét lefedi.

A jótékonysági gyűjtéshez a Boglar Champ gombaüzem tulajdonosai is csatlakoztak: a zsoboki gyermekotthon részére tíz ládányi csiperkegombát adományoztak, ami a többi zöldséggel együtt az otthon konyháján hasznosul. A friss zöldségek és gyümölcsök mellett a zsoboki Bethesda gyermekotthon vezetője köszönetet mondott a Magyarok Kenyere programból kapott lisztadományért is, ami a zsoboki pékség segítségével friss kenyerek és péksütemények formájában helyeznek naponta az otthon lakóinak asztalára.

A szociálisan hátrányos, nehéz sorsú gyermekeket felkaroló intézmény egész esztendőben hálásan fogadja a segíteni kívánók felajánlásait, pénzadományait. A téli időszakra készülve a zöldségek, gyümölcsök mellett elsősorban tartós élelmiszerekre, mézre, vitaminokra, hűlés elleni gyógyszerekre, tisztító és fertőtlenítő szerekre van leginkább szükségük.

Mát 10:42 „És a ki inni ád egynek e kicsinyek közül, csak egy pohár hideg vizet tanítvány nevében, bizony mondom néktek, el nem vesztheti jutalmát.”

Soli Deo Gloria

Sütő Attila