Mon. Jul 15th, 2024

Betlehemesek viszik az örömhírt Szilágysomlyón

Elindultak a szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia hittanosai, megvinni az örömhírt „minden jó akaratú embernek…”

A kilenc tagból álló Hírmondó csapat VI-VIII. osztályos diákokból áll, akik Gáll Dávid gyakorlati éves papnövendék kíséretében, először hirdetik Jézus születésének örömhírét a SzékelyKapuk-ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretén belül, a nemzetközi betlehemes versenyen.

Céljuk, hogy a betlehemezés régi hagyományát ápolják, illetve értéket teremtsenek nemcsak az emberek tudatában, hanem legfőképp az emberek szívében. A betlehemezés nem a pompáról szól, hanem az egyszerűségről, melynek fényében látszik meg az igazi Kincs, a sok fölösleget a sötét háttérben hagyva.

A csapat legnagyobb „híre”: „velünk az Isten” Mt 1, 23

Először december 17-én léptek fel az I. Családi Advent Szilágysomlyón című jótékonysági vásáron, majd másnap, december 18-án ugyancsak Szilágysomlyón adták elő az I-IV. osztályosoknak a Nőszervezet és a Játékkuckó szervezésében lévő együttléten. A betlehemezés folytatódik karácsonyig a városban és azon kívül, különböző intézményekben, pl. a bagosi Idősek Otthonában, hogy még meghittebbé, szebbé tegyék Urunk születésének megünneplését.