Mon. Apr 12th, 2021

Az RMDSZ szorgalmazza a kis- és közepes városok fejlődését

Szilágy megyében három kisebb város van, Szilágysomlyó, Szilágycseh és Zsibó, ezek az utóbbi években nem tudtak sem európai, sem hazai pályázatokhoz, programokhoz hozzájutni, mert kevés pályázati kiírás volt a kis- és közepes városok részére.

Seres Dénes parlamenti képviselő elmondta, tervben van ezen városok, és az ország többi kis- és közepes városainak támogatása, mert a településeknek meg kell adni az esélyt a fejlődésre, a gyarapodásra, hogy elindulhassanak a modernizáció útján. Munkahelyeket kell teremteni, hogy az ott lakók szülőföldjükön maradhassanak.

„Románia egyik legnagyobb kihívása az infrastruktúra fejlesztése. A szülőföldön való boldogulás, a gazdasági fejlődés, illetve a régiók, megyék közötti és megyéken belüli fejlettségi szintkülönbség csökkentése érdekében kulcsfontosságú a munkahelyteremtés a megyeszékhelyeken és a kisebb településeken is. Ezért a minisztérium azt javasolta, részesítsük előnyben azokat a pályázókat is, akik a fent említett településeken munkahelyeket teremtenek” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

K.M.