Mon. Jul 22nd, 2024

Az évszaknak megfelelő hőmérséklet várható a következő két hétben, esőre kedden és szombaton kell számítani

Az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk a következő két hétben, szombatig többfelé várható eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 22-e és május 5-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben hétfőn és kedden hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában, legfeljebb 13 Celsius-fokig kúszik a hőmérők higanyszála, 26-áig azonban fokozatos felmelegedés várható, 23 fokos nappali átlagos csúcshőmérséklettel. 27-én és 28-án aztán enyhe lehűlés következik, legtöbb 19 fok lesz nappal, majd ismét felmelegszik az idő, 30-án 22 fokos átlagos csúcshőmérséklettel kell számolni. Hétfőn és kedden éjszaka 2 Celsius-fok, 27-28-án 7 fok várható, azt követően pedig az időszak hátralevő részében 5-7 fok körül alakul az éjszakai hőmérséklet. Kedden és szombaton kiterjedt területeken lehet jelentős mennyiségű csapadékra számítani.

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén hasonlóan alakul az időjárás az előttünk álló két hétben: hétfőn és kedden 13-16 fokig hűl a levegő nappal, aztán 24-étől itt is felmelegedés várható, pénteken az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz, 25-26 Celsius-fokos nappali átlagos csúcshőmérséklettel kell számolni. Ez követően ismét enyhe lehűlés várható, 19 és 22 fok közötti nappali csúcsértékekkel. Az éjszakai hőmérséklet a hétfői 4-6 fokról 10-11 fokig emelkedik a hét végéig, majd 7-10 fokig csökken. Jelentősebb mennyiségű csapadékra kedden és szombaton délután és este van kilátás – derül még ki az ANM előrejelzéséből.

agerpres.ro