Mon. Feb 26th, 2024

Az év végéig a beígért befektetésekre, a közalkalmazotti bérekre és nyugdíjakra is van pénz az államkasszában

Év végéig befektetésekre, valamint a közalkalmazotti fizetésekre és a nyugdíjakra is van elegendő pénz az államkasszában – nyilatkozta kedden Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A tárcavezetőt többek között arról a körlevélről faggatták az újságírók, amelyet a hitelutalványozóknak küldött a költségek csökkentéséről. A miniszter azt mondta, a hitelutalványozóknak elemzést kell készíteniük, és amennyiben módjukban áll csökkenteni a költségeiket, ennek megfelelően kell eljárniuk.

,,Minden ember, minden család megpróbálja logikusan megtervezni a költségeit. Ha a pénzfelhasználás hatékonyabbá tehető, ezt akkor is meg kell tenni, ha van pénz. Mit tett a pénzügyminisztérium? Közölte, hogy adottak év végéig bizonyos értékhatárok, mindegyik minisztérium, ügynökség, közhatóság kell hogy végezzen egy elemzést, és ha vannak ilyen pluszköltségei, végezze el a megfelelő korrekciókat. Ennyi” – fogalmazott Teodorovici, hozzátéve, hogy nem a pénzhiány indokolta az intézkedést, év végéig ugyanis van elegendő pénz az államkasszában mind a beígért befektetésekre, mind a közalkalmazotti fizetésekre és a nyugdíjakra.

Arra a kérdésre, hogy kell-e elbocsátásokra számítani, a pénzügyminiszter így válaszolt: ,,Nem lesz ilyesmi”.

agerpres.ro