Mon. Feb 26th, 2024

Átadták a Zilah és Szilágycseh közti felújított utat

A Regionális Operatív Program keretében felújították a 23 km hosszú Zilah–Szilágycseh megyei útszakaszt, melynek átadási ceremóniáját az útba eső Nagydobán szervezték. A beruházás összértéke meghaladja a 14,6 millió eurót.

A munkálatok 2020 szeptemberében kezdődtek, azóta felújították a 23 km-es útszakaszt, 7 km járdát építettek, Szilágyszegen egy új hidat, csapadékvíz elvezető rendszert alakítottak ki: beton ereszcsatornákat és átereszeket, közúti közlekedésbiztonsági munkákat végeztek, bekötőhidakat, hogy a közelben lévő ingatlanokat meg tudják közelíteni, valamint mellékutakat alakítottak ki – ismertette Szilágyi Róbert-István, a Szilágy Megye Tanács RMDSZ-es alelnöke.

„Az egyik legnehezebb munkálatunk volt, mert az útszakaszon többször is földcsuszamlás gátolta a haladást, ugyanakkor adminisztratív nehézségekbe ütköztünk az építkezési anyagok drágulása, a minimálbér növekedése miatt. A költségek jócskán elszálltak, ami rengeteg plusz munkát jelentett a megyeházának” – nyilatkozta az alelnök.

A 108D felújított megyei útszakasz az egyik legfontosabb a megyében, mert Cigányi, Debren és Szilágyszeg községek egyetlen összeköttetését jelenti a megyeszékhellyel, Zilahhal, illetve Szilágycseh városával, ugyanakkor a régió európai és országos útjaival is.

További részletek a https://maszol.ro/belfold/Atadtak-a-Zilah-es-Szilagycseh-kozti-felujitott-utat oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatók.