Thu. Apr 18th, 2024

Asztalitenisz-bajnokság Varsolcon

Szombat délelőtt, mialatt az iskolában a gyerekek alkottak vagy táncoltak, a nem messze lévő kultúrotthonban 42 pingpongozó versenyzett.

Az ötödik alkalommal megrendezett bajnokságra több településről, Krasznáról, Balláról, Kárásztelekről, Varsolcról, Récséről, Sarmaságról érkeztek jelentkezők. ,,Bajnokságunkon minden korosztály képviselve van, és együtt, egymással, vagy egymás ellen játszanak a jelentkezők. Hogy ne legyen bonyolult a szervezés, úgy gondoltuk, hogy egy csoportba tesszük a fiatalokat az idősebbekkel, mert a szint hasonló, és így mindenki versenyezhet mindenkivel. Nagyon jó és színvonalas meccseket szoktak játszani a fiúk, és ha már ilyen sokan összegyűltünk, azt mondhatom, hogy ezt érdemes minden évben megszervezni, mert évről-évre egyre több érdeklődő van. Azok, akik már végeztek a játszmával vagy nem kerültek még sorra, sakkvetélkedőn vehetnek részt, de olyan is van, aki csak sakkozni jön” – mondta Dénes András alpolgármester, a sportrendezvény főszervezője, aki a tavaly Kárásztelken megnyerte a bajnokságot.

Miközben a pingponglabda oda-vissza repült, a konyhában Ordas Dénes főszakács a finom babgulyást készítette, mert a jó játékhoz energia is kell.

Az alpolgármester elmondta, hogy évente, a téli hónapok alatt, mindig más-más településen megszervezik az asztalitenisz versenyt. Tavaly decemberben Ballán, az idén januárban Kárásztelken, most pedig Varsolc adott otthont e rendezvénynek. A helyi kultúrház pincéjében fel van állítva két pingpongasztal, oda szoktak összegyűlni télen a férfiak, ott szoktak játszani, gyakorolni vagy épp sakkozni, de a találkozás szinte már rendszeressé vált.

A szombati verseny díjazottjai:
I. helyDénes Lajos Varsolcról
II. helyKirály István Balláról
III. helyBalogh Stefan Kárásztelekről.

Kulcsár Mária