Wed. May 29th, 2024

Arafat: Felkészülünk a második hullámra; senki nem tudja, hogy erősebb vagy gyengébb lesz-e

Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője azt mondta az Antena 3-nak adott kedd esti nyilatkozatában, hogy az európai polgári védelem a COVID-19 világjárvány második hullámára készül, jelenleg azonban senki nem tudja felmérni, mekkora lesz ez.

Arafat elmondta, videokonferencián tanácskozott az európai polgári védelem képviselőivel, és ,,egyértelműen” a COVID-19 járvány második hullámára készülnek, azt viszont senki nem tudja egyelőre megmondani, hogy a második hullám erősebb vagy gyengébb lesz-e, mint az első.

A katasztrófavédelem vezetője hangsúlyozta: nem tartja helyénvalónak a korlátozások teljes feloldását.

,,Ha jön a második hullám, bizonyos intézkedéseket ismét meg kell hozni, ez nyilvánvaló. Talán ha jobban felkészülünk, nem kell majd olyan kemény intézkedéseket hoznunk, mint eddig. Meglátjuk, de a veszélyhelyzet egy formájára szükség lesz, hogy tovább tudjunk lépni. Hogy mi lesz a tartalma, mit veszünk ki belőle, mint például a közvetlen beszerzéseket, amelyekre ebben a fázisban nincs szükség, mindezt politikai szinten meg lehet tárgyalni és egyetértés születhet ebben a kérdésben” – tette hozzá Raed Arafat.

agerpres.ro