Thu. Jun 20th, 2024

ANM: Változó, csapadékos idő lesz a következő két hétben

Változó, csapadékos idő lesz a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 11-e és 24-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben első nap viszonylag meleg lesz, majd erőteljes lehűlés várható, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek fagypont körül alakulnak. Február 20-a után enyhül az idő, és napközben már 7-8 Celsius fokot is mérhetünk. Az éjszakai hőmérsékleti értékek fagypont alatt, általában mínusz 9 és mínusz 1 Celsius fok között lesznek. Csapadék minden nap előfordulhat, de nagyobb mennyiségben az intervallum első napjaiban hullhat.

A Bánságban és a Körösök vidékén az intervallum első napján meleg lesz, de aztán három nap alatt visszaesik a hőmérséklet, napközben 4, éjszaka mínusz 4 fok körüli hőmérséklet lesz a jellemző. Ezt követően lassú, de folyamatos felmelegedés következik, február 20-a körül nappal már 10 Celsius-fokot is mérhetünk és éjszaka sem lesz nulla foknál hidegebb. Bővebb csapadék az első két napban várható, azután csak elszigetelten, kisebb területeken fordulhat elő.

Máramarosban egy meleg nap után a hőmérséklet 2 Celsius-fok köré esik vissza. Február 20-a után 7-8-fokra melegedik fel az idő. Az éjszakai hőmérsékleti értékek mínusz 6 és nulla Celsius-fok között ingadoznak. Csapadékra első két nap és február 20-a után számíthatunk.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

www.agerpres.ro