Sat. Jun 10th, 2023

Anisie: A pedagógusok alkalmazzanak nyitott oktatási módszereket a tanítás folytatására

Felhívást intézett Monica Anisie ügyvivő oktatási miniszter a tanárokhoz és tanítókhoz, hogy járuljanak hozzá nyílt oktatási erőforrásokkal a tanítási folyamathoz, tekintettel arra, hogy a koronavírus-veszély miatt kényszervakációt rendeltek el az iskolákban.

Facebook-bejegyzésében a miniszter azt írja, a megyei tanfelügyelőségeknek a CRED nevű projekt által biztosított infrastruktúra révén lehetőségük van feltölteni az internetre oktatási anyagot, amelyhez minden romániai tanuló és pedagógus hozzáférhet – írta a miniszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

,,A tanítási folyamat folytatása érdekében felhívást intézünk a pedagógusokhoz, járuljanak hozzá a red.educred.ro honlapon elérhető oktatási anyagok számának növeléséhez. Az anyagokat közvetlen módon feltölthetik a platformra azok a pedagógusok, akiknek van fiókjuk (@educred.ro típusú fiók), vagy a projekt keretében alkalmazott e-learning-szakértőkhöz fordulhatnak (ezek listája megtalálható a minisztérium honlapján – http://s9.ro/14lt” – tájékoztat Anisie.

Tekintve, hogy a CRED projekt az elemi és általános osztályokban tanító pedagógusoknak szól, a minisztérium létre akar hozni egy youtube-csatornát a középsikolások részére.

,,Felkérjük a tanárokat, hogy készítsenek leckevideókat. Az ehhez szükséges műszaki felszerelést a Román Televízió biztosítja ingyenesen a tárcával aláírt szerződés értelmében. A felvételek elkészítéséhez egy űrlap kitöltésével lehet segítséget kérni, a következő linken: : http://s9.ro/14lu” – mutat még rá a tanügyminiszter.

Az országos vészhelyzeti bizottság döntése értelmében szerdától egészen március 22-éig szünetel a tanítás az óvodákban és iskolákban.

agerpres.ro