Wed. Jul 24th, 2024

ANAT: június 30-áig használhatók fel a korábbi években kiadott üdülési csekkek

Június 30-áig lehet még felhasználni foglalásra a korábbi években kiadott üdülési csekkeket – figyelmeztet szerdai közleményében a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT).

Az ANAT hangsúlyozza, a tavalyi év végén elfogadott sürgősségi rendelettel 2022. június 30-áig hosszabbította meg a kormány a 2019. január 1-je és 2020. december 31-e között kibocsátott vakációs utalványok érvényességi idejét.

Ezzel a párhuzamosan az idén kiadott voucherek is felhasználhatók, ha az összeget utalták már a kártyákra.

A szövetség emlékeztet, hogy a névre szóló üdülési csekkek kizárólag belföldön használhatók fel, a megvásárolt csomagnak legalább egy éjszaka szállást kell tartalmaznia. Emellett az étkeztetés és különféle mellékszolgáltatások, például gyógykezelés vagy egyéb turisztikai programok ára is törleszthető.

Idén január és május között 19.768.895 üdülési csekket bocsátottak ki, 943,831 millió lej (190 millió euró) értékben. A becslések szerint egész évre mintegy 350 millió euró értékű utalványt osztanak majd ki.

Az ANAT hangsúlyozza, hogy az állami vállalatok mellett a magáncégeknek is lehetőségük van üdülési utalványokat adni a munkavállalóknak. Az állami szektorban az utalványok értékét 1450 lejben korlátozzák, a magáncégeknél dolgozóknak nyújtott csekkek értéke a minimálbér hatszorosát is elérheti.