Sat. Jun 10th, 2023

Alexandru: Javasoljuk a munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét azon szülők esetében, akiknek nincs, akire hagyniuk gyermekeiket

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter a munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét javasolja azon szülők esetében, akiknek nincs, akire hagyniuk gyerekeiket. Erről azt követően nyilatkozott a tárcavezető, hogy Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök bejelentette, szerdától március 22-éig bezárják az iskolákat és óvodákat a koronavírus terjedésének fékezése érdekében.

A miniszter hétfő esti Facebook bejegyzésében azt írja, az embereknek jelen helyzetben pontos útmutatásra van szükségük, ezért arra kérte a minisztérium illetékeseit, hogy ,,kerüljék a bikkfanyelvet”, és adjanak világos, egyértelmű válaszokat az érintettek részéről érkező kérdésekre.

,,Holnaptól (keddtől – szerk. megj.) külön foglalkozunk majd internetes oldalunkon az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekkel és válaszokkal. A dokumentumot a nap folyamán folyamatosan kiegészítjük. Javasoljuk a munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét azon szülők esetében, akiknek nincs, akire hagyniuk gyermekeiket” – áll Violeta Alexandru bejegyzésében.

agerpres.ro