Wed. Jul 24th, 2024

Aláírták a finanszírozási szerződéseket: a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat segíti a kormány

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma augusztus végén hirdette meg a 400 millió eurós keretösszegű 4.1.1-es kiírást mikro-, kis- és középvállalkozások számára, melynek első finanszírozási szerződéseit ma írták alá. 

Örülök, hogy közeledünk a megvalósítás felé. Azzal, hogy ma aláírtuk ezeket a szerződéseket, a vállalkozásoknak esélyt biztosítunk a fennmaradáshoz, a fejlődéshez. Egyik legfontosabb feladatunk az, hogy minél több lehetőséget és támogatást biztosítsunk a vállalkozóknak, így ők megtarthatják a jelenlegi munkahelyeiket és újakat is létrehozhatnak. Ezzel pedig egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy kilábaljunk a válság okozta nehézségekből” – foglalta össze Hegedüs Csilla, az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának államtitkára. 

A 4.1.1-es kiírás a járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására jött létre.  A kiírás a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, oktatás, egészségügy, vendéglátóipar terén tevékenykedő vállalkozásoknak nyújt támogatást. A nyertes pályázókkal folyamatosan írják alá a szerződéseket, az elszámolás határideje: 2022. december 31.