Thu. Jun 20th, 2024

Adrian Oros mégsem mond le a mezőgazdasági miniszteri tisztségről

Mégsem mond le tisztségéről Adrian Oros ügyvivő mezőgazdasági miniszter. Állítása szerint azért vizsgálta felül korábbi döntését, hogy lemondásával ne zavarja meg a rendszer működését.

Adrian Oros szeptember 28-án jelentette be, hogy távozik a mezőgazdasági tárca éléről. Döntését akkor azzal indokolta, hogy “Florin Cîţu kormányfő számára a mezőgazdaság és az élelmiszeripar soha nem jelentett prioritást”, ezért az ágazat alulfinanszírozott, és az országos helyreállítási tervbe se foglaltak bele fontos mezőgazdasági projekteket.

Pénteken az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva Oros elmondta, csütörtök este felhívta telefonon Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök, és megkérte, hogy az új kormány megalakulásáig álljon el lemondási szándékától, mert nincs lehetőség arra, hogy más minisztert nevezzenek ki a helyére, márpedig az uniós közös agrárpolitika keretében Románia által készítendő Országos Stratégiai Terv kidolgozásához szükség van a miniszteri irányításra.

“Azt hiszem, visszavonom a lemondásomat. Remélem, rövid időszak lesz, és nem akarok működési zavarokat okozni a rendszerben. A politikai válságnak nem kell kihatnia a gazdákra” – fogalmazott Adrian Oros.