Wed. Sep 27th, 2023

A vidámság napfényt lop a lélekbe

Ha farsang, akkor színjátszógála, jókedv és nevetés. A szabályokat betartva került sor Krasznán, február 13-án, vasárnap a hagyományos színjátszó gálára.

A 23 éve alakult Tinikomédiások diákszínjátszó csoport tagjai a farsang jegyében idén is vidám jelenetekkel készültek a gálaműsorra, tudván, hogy a nevetéstől jobbá lesz az ember. Tomcsa Sándor, Török Rezső, Móricz Zsigmond és Várhidi Attila jelenetei szerepeltek a repertoárban. Tomcsa Sándor Egy bolond többet csinál című jelenete fergeteges humorral pellengérezte ki az utánzás rossz szokását. A házasság, a szép és a csúnya feleség témája mindannyiunkat nevetésre ösztönzött Móricz Zsigmond Dinnyék című jelenetében, de a ,,Viaszkvirág és a selemruha” is sok galibát okozott Török Rezső bohózatában. Aztán a betegszabadságot követelő Szimuláns csalt mosolyt az arcunkra Tomcsa Sándor műve alapján Végül Toldi kalandozásait láthattuk Várhidi Attila sulikomédiájában. Bár a felkészülésre nem volt sok időnk, január elején kezdtük el az olvasó próbákat, a színjátszók nagyon lelkesen dolgoztak. A sok próba, szövegtanulás, bakik és rengeteg nevetés meghozták az eredményt. Nagyon jó hangulatú előadást láthatott a nagyérdemű közönség.

A színjátszók elmondták érzéseiket a gálával kapcsolatban. Az alábbiakban ebből nyújtunk összefoglalót a kedves olvasónak.

,,Számomra hatalmas élmény volt. Amikor kilépek a színpadra mindig elmúlik az izgalom és látva a közönség mosolyát, mindannyian boldogok vagyunk .Megbizonyosodtam arról , hogy odaadással és akaraterővel bele lehet bújni különböző karakterek bőrébe. A közönség nevetése és a taps hatalmas bíztatást jelentett. A pillanat, mikor fellépek a színpadra egy olyan adrenalin löketet ad, ami semmihez sem fogható. Hálás vagyok csapattársaimért, mikor játszunk, olyan mintha repülnénk. Felfoghatatlan érzés! A próbafolyamat során rengeteg kellemes emléket és hasznos tapasztalatot szereztünk. Hatalmas megtiszteltetés volt játszani. Ez az előadás egy remek élmény volt. Bár sok szövegem volt és izgultam, de nagyon élveztem a játékot. A kellékek és a fejmikrofonok is sokat segítettek. A közönség rendkívül jó volt, sokat nevettek, feszülten figyeltek.(XI B)

,,Örültem, hogy ennyi embert hallottam nevetni. Szerintem ez az előadás egyik legjobb pillanatunk volt. Remélem még sok ilyenben lesz részem a csapattal. Ez a csapat olyan, mint egy nagy család. Néha vitatkozunk, de egymásért szurkolunk, és együtt éljük meg a világmegváltó pillanatokat. Szerettem a szerepem, úgy érzem bele tudtam élni magam.

Nyilván van még mit csiszolni, de csak pozitív érzésekkel maradtam és a visszajelzések is ebben erősítettek meg. (X B)

Új tagként, bemondóként is megélhettem a csodát. Kell, hogy szépen lassan épüljünk bele az egészbe. A színfalak mögül is nagy hatással volt rám az előadás. Alig várom, hogy komolyabb szerepeim is legyenek, hiszen a színpadon lenni nagyon jó érzés! (IX B)

,,Olyan élmény volt, amit magammal viszek egy életre. volt bennem egyfajta izgulás, de szerintem sokkal jobbá tette a játékomat. Olyan jól esett önfeledten játszani! Izgultam egy kicsit, hogy ne felejtsem el a szöveget és ne hagyjak ki semmit, mégis összejött, de tovább játszottuk mintha mi sem történt volna. Bár féltem az öltözéstől és a sminkeléstől (női szerepet is játszottam..) de hála az Úrnak jól sikerült minden és hitelesen játszottuk el a szerepet. A sok tapsnak nagyon örültem, olyan bíztató volt! Köszönjük! (XII B)

Ozsváth Ilona csapatvezető szavai zárták a gálát: ,,Köszönöm Istennek, hogy erőt adott e nemes feladathoz, lehetőséget, hogy diákjaimmal megismertessem az anyanyelvi kultúra gazdagságát és szépségét, a színjátszás személyiségformáló erejét! A nagyérdemű közönségnek szívből köszönöm, hogy mindig mellettünk álltak, tapssal jutalmazták a színjátszók munkáját! Megköszönöm a mindenkori helyi önkormányzatnak és az iskola vezetőségének a támogatást, a szülőknek az együttműködést!”

 És most jöjjön azok neve, akik ezt a műsort bemutatták: Bárány Tibor- Krisztián, Birtalan Anna Zsófia, Gecse Timea –Lilla, Kádár Levente –Csaba, Kovács Hanna-Ildikó, Kovács Kincső –Eliza, Lucza Anett-Erika, Nagy Johanna-Kitty, Nemes Zsolt-Ferencz, Papp Miklós Adorján, Sólyom Noémi-Helga, Szigyártó Szabolcs-István, Szűcs Kinga Nikoletta, Tóth Orsolya –Gabriella, Vadas Barbara, Valki Gergő-Sándor, Zima Roland-Arnold.

Bemondók, kellékesek, segítők: Balla Júlia, Birta Krisztián, Boros Sára, Cseke Ágota. Kívánok nekik sok-sok sikeres fellépést, örömjátékot és kitartást!  

A csapat nevében, Zsófi és Roland