Wed. May 25th, 2022

A tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni immunizálását mobil oltócsapatok végzik majd

Mobil oltócsapatok fogják segíteni a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni immunizálását – jelentette ki kedden a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Valeriu Gheorghiţă elmondta, a bölcsődék, óvodák teljes személyzete, illetve az iskolákban és egyetemeken oktató tanárok elsőbbséget fognak élvezni az oltókampány során. A tanügyi alkalmazottak beoltásának pontos forgatókönyve még nem készült el, a tervek szerint azonban ezt mobil oltócsapatok végzik majd, és a közoktatásban dolgozók számára a megyei pedagógusok házában, a felsőoktatásban dolgozók számára pedig az egyetemeken alakítanak ki oltóközpontokat.

Becslések szerint március 1-jén kezdik el a tanügyi dolgozók elsőbbségi oltását – nyomatékosította a szakember, aki szerint eddig mintegy 30 ezer tanügyi alkalmazott kapta meg a koronavírus elleni vakcinát és több mint 120 ezren regisztráltak az oltásra.

A CNCAV elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, mérlegelik annak a lehetőségét, hogy az oltóanyagok szétosztásakor előnyben részesüljenek azok a megyék, amelyekben az országos átlagnál jelentősen nagyobb számú új megbetegedést jegyeznek. Ezt a lehetőséget az országos oltási stratégia is előírja, pontos alkalmazási kritériumait azonban még ki kell dolgozni – tette hozzá.