Mon. Apr 15th, 2024

A szilágycsehi magyar közösségnek megtartó ereje van, fejlődni akar

Szerda délelőtt a szilágycsehi oltási központban Seres Dénes parlamenti képviselő is beoltatta magát COVID-19 elleni vakcinával, majd a várost érintő fejlesztési tervekről, lehetőségekről tanácskozott Bálint Ervin polgármesterrel.

,,A tavalyi év mindenki számára nagyon nehéz és megpróbáltató volt. Számos dologról le kellett mondanunk, hogy a járvány terjedését megakadályozzuk. Bár nem vagyok e téren szakember, az elmúlt évtizedek, évszázadok folyamán bebizonyosodott, a nagy járványoktól, amelyek több ezer emberéletet kívántak, csak úgy tudtunk megszabadulni, ha létrehozták a vakcinát, és az emberek beoltatták magukat. Ezelőtt 50-100 évvel nehezebb körülmények között tudták az ellenszert feltalálni, de a mai világban, amikor a kísérletek állandó jellegűek, modern eszközökkel rendelkezünk, ezt sokkal hamarabb sikerült létrehozni. Több időt igényelt a vakcinák tesztelése, mint maga az oltóanyag összeállítása.

Mindenki szeretne már biztonságban élni, visszatérni régi életéhez, ezért a tegnap én is beoltattam magam, és elmondhatom, a szilágycsehiek között, akiket tisztelek és szeretek, még az oltás sem volt kellemetlen, sőt, semmilyen negatív utóhatását nem tapasztalok. Azt ajánlom mindenkinek, hogy önmagáért és környezetéért, azért hogy ismét a megszokott körülmények között élhessünk, és gyermekeink biztonságban járhassanak iskolába, hozza meg ezt a döntést.

Az elmúlt években a kisvárosoknak nem volt lehetőségük pályázni, ezért egyfajta lemaradás tapasztalható a községekkel, vidékfejlesztéssel szemben. Szilágycseh fontos központ számunkra, ragaszkodunk hozzá, itt a lakosság többsége magyar anyanyelvű, és az évek folyamán bebizonyította, épülni, fejlődni szeretne, megmaradni. Bálint Ervin polgármesterrel megbeszéltük a lehetőségeket, terveket, feladatokat, amelyeket ebben az évben és az elkövetkező években meg kell oldani, ezért a következő négy év nagy kihívása ezek megvalósítása lesz. Közös célunk a szilágycsehi közösség fejlesztése, az elmúlt évek lemaradásának csökkentése, a várost érintő fejlesztések kivitelezése, hogy Szilágycseh megmaradhasson erős közösségnek” – nyilatkozta a képviselő.

K.M.