Wed. May 29th, 2024

A szenátus plénumában bírálta az RMDSZ a munkaügyi miniszter tevékenységét

A járvány ideje alatt külföldről hazatérő állampolgárok munkapiaci elhelyezésére nem nyújtott megoldást a munkaügyi miniszter, és a szükségállapot ideje alatt külföldre utaztatott vendégmunkások körül kialakult helyzetet elfogadhatatlanul kezelte, hívta fel a figyelmet a szenátus plénumában Derzsi Ákos.

A szenátus plénuma kedden a munkaügyi miniszter ellen benyújtott indítványról vitázott és szavazott.

Derzsi Ákos, a szenátus munkaügyi bizottságának tagja továbbá azért is bírálta a tárcavezető tevékenységét, mert nem adott választ a megbetegedett kórházi dolgozók helyzetére. „A hatályos törvények értelmében munkahelyi balesetnek számít, ha egy kórházi alkalmazott – a munkahelyi körülmények miatt – a munkavégzés következtében betegedik meg. Eljárást kell minden esetben indítani, és kárpótolni azokat, akik a koronavírus ellen harcolva betegedtek meg. Kárpótolni kellene ugyanakkor azokat a családokat is, amelyeknek valamely tagja elhunyt a munkahelyi megbetegedés következtében” – mondta el Derzsi Ákos.

Az RMDSZ szenátora arra szólította fel a miniszter asszonyt, hogy nyújtson egy pontos kimutatást arról, hogy hány ilyen esetet vizsgáltak ki, és milyen intézkedéseket rendelt el ez ügyben.

RMDSZ-tájékoztató