Wed. Sep 27th, 2023

A ,,Silvania” Főgimnázium Iuvenis Diákszövetségének jótékonysági akciója Zsobokon

A Iuvenis Diákszövetség (IDiSz) 2021. május 28-án alakult meg és azóta aktívan működik a ,,Silvania” Főgimnázium magyar diákjai körében. Elnökségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy színt vigyünk a diákok életébe és a tanulás mellett lehetőségük legyen interaktív programokon is részt venni. 

Legutóbbi projektünk, talán az eddigi legnagyobb, egy látogatás volt a Zsoboki Bethesda Gyermekotthonba, ahol fantasztikus gyerekek vártak minket. Nagyon büszkék vagyunk iskolánk diákjaira, hiszen a Cipősdoboz akció keretén belül közel 120 dobozt gyűjtöttünk össze tele ajándékokkal. A diákok összefogásának köszönhetően 67 gyereket tehettünk boldogabbá december 3-án, amikor is mi, az IDiSz elnöksége, iskolánk aligazgatónőjével Turdean Katalinnal és Simon Amália némettanárnővel együtt vittük el a gyermekotthonba az ajándékokat. Öröm volt látni azt a sok csillogó szemet, de az mégnagyobb boldogság volt számunkra, hogy azonnal megtaláltuk a közös hangot és együtt játszva és énekelve tölthettünk el egy délutánt. 

Sokat nevettünk és beszélgettünk, sok mindent tudhattunk meg egymásról és mindannyian sok új élménnyel gazdagodhattunk.

Nehéz volt a búcsú, viszont biztosak vagyunk benne, hogy nem ez volt az utolsó találkozásunk, továbbra is tartani fogjuk velük a kapcsolatot és segíteni nekik amiben csak tudunk. Ilyenkor mutatkozik meg az összetartás hatalma, ilyenkor nem számít semmi más, csak az önzetlen szeretet. Köszönjük iskolánk diákjainak a segítséget és biztosak vagyunk benne, hogy legközelebb is számíthatunk rájuk.

Szász Adrienn, a ,,Silvania” Főgimnázium tanulója