Tue. Mar 21st, 2023

A rendőrség őrizetbe vett két fiatalt, akiket 10 autó feltörésével gyanúsítanak

Tegnap, szeptember 7-én a Szilágy megyei bűnügyi rendőrség 24 órára őrizetbe vett két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Zilahon szeptember 2-ról 3-ra virradó éjszaka feltörtek 10 autót.

Szeptember 3-án, szombaton 10 személy bejelentést tett a Szilágy Megyei Rendőrfelügyelőségen, hogy szeptember 2-ról 3-ra virradó éjszaka ismeretlenek betörték autójuk ablakát, és pénzt valamint tárgyakat loptak el.

Az okozott kár összesen mintegy 9000 lej.

A vizsgálatokat követően a rendőrség azonosította a gyanúsítottakat, három zilahi fiatalt, két 16 évest (egy fiú és egy lány) és egy 20 évest. Ők az autókból több szerszámot loptak el, ezeket a rendőrök megtalálták és visszaadták a sértetteknek.

A bizonyítékok alapján a rendőrök tegnap, szeptember 7-én 24 órára őrizetbe vették a két férfit, ma bíróság elé állítják őket előzetes letartóztatás elrendelése céljából.

A nyomozást a rendőrség súlyos lopás bűntette miatt folytatja. A büntetőeljárás során a vizsgálat alatt álló személyek a büntetőeljárási törvénykönyvben előírt eljárási jogokban valamint az ártatlanság védelmében részesülnek.