Thu. May 30th, 2024

A napokban négy területen kezdtek el parkosítani Zilahon

A zilahi önkormányzat tíz zöldövezet létrehozására nyert pályázatot, ebből négynek a kiépítését már elkezdték a napokban.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, hogy a Regionális Operatív Program 2014-2020 keretében Zilah önkormányzata sikeresen pályázott, 15.602.917,79 lej vissza nem térítendő európai támogatást kapott elhagyott területek parkosítására, ezáltal a héten néhány helyen, a Fenyves negyedben, a Viitorului utcán, a Liget negyedben a V.Deleu és a Gen Dragalina utca környékén elkezdődtek a munkálatokat, majd folytatódnak a Meszes negyedben, a Király (Corneliu Coposu), Oborului utcákon, a Móló utcán, a Liget negyedben (S. Bărnuțiu utca), a Fenyves negyedben (Ghe. Doja és B.P.Hașdeu utca) valamint a a CFR 1 és 2 rendelők közelében.

Az említett területek elhagyott zöldövezeteit teljes mértékben felújítják, körforgalmat, gyalogos járdákat építenek ki, lombhullató fákat és díszcserjét ültetnek, gyepszőnyeget, padokat, biciklitárolót, parkvilágító lámpatesteket helyeznek el, a gyerekek számára külön játszóteret építenek ki csúszdákkal, hintákkal, libikókákkal, mászókákkal, mozgó hidakkal, homokozóval, drótkötélpályával. A fiataloka és felnőtteket fitneszgéppel, tornászgyűrűvel, húzódzkodó rúddal, sakkasztalokkal csábítják a szabadba.

-Ezek a beruházások a lakosok érdekét szolgálják, az a célunk, hogy egy kellemes környezetet kínáljunk a gyerekeknek, fiataloknak és a felnőtteknek, hogy harmonikus közegben és aktívan töltsék szabadidejüket. Nagyon örülünk, hogy ilyen nehéz időszakban is tudunk fejleszteni és bizonyítani, bízunk benne, hogy május közepétől egyre többen lesznek majd a szabadban, és a munkálatok befejezését követően az új parkokban – nyilatkozta az alpolgármester.

Kulcsár Mária