Mon. Jul 15th, 2024

A miniszter szerint július végén megnyitják a forgalom előtt a Lugost Dévával összekötő autópályát

Július végén megnyitják a forgalom előtt a Lugost Dévával összekötő autópályát, egy kisebb szakasz kivételével, amelyen átjárót kell építeni nagytestű emlősök számára – közölte Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

A tárcavezető azt mondta, az A1-es autópálya részét képező Lugos-Déva sztráda 4-es szakaszának építője arról biztosította, hogy július végéig lezárják a munkálatokat. “Persze van egy feltétel, és szeretném, ha nem értenének félre: ha annyit fog esni az elkövetkezőkben is, mint az elmúlt időszakban, amikor több mint 35 napon át esett, természetesen lassabban fognak haladni, mint most, amikor süt a nap és jól lehet dolgozni” – tette hozzá.

A miniszter szerint július végén egyszerre nyitják meg a forgalom előtt a 3-as és a 4-es szakaszt, így autópályán lehet majd utazni Nagylaktól Nagyszebenig, kivéve egy 8,75 km-es szakaszt, amelyen vadátjárót kell építeni.

A farkasok és medvék számára építendő átjáró 180 millió euróba kerül, a megtervezésére és kivitelezésére már kiírták a versenytárgyalást – mondta Răzvan Cuc, hozzátéve, hogy szigorúan betartják a környezetvédelmi előírásokat.

agerpres.ro