Tue. Apr 23rd, 2024

A kormány jóváhagyta a Meleg étel az iskolában program alkalmazásának módszertanát

A kormány a szerdán elfogadott sürgősségi rendelettel a korábbi 300-ról 350 tanintézetre terjesztette ki a Meleg étel az iskolákban programot, ezáltal többek között Szilágy megyéből a szilágyperecseni és a krasznai gyermekek részesülnek a programban.

A kormány pénteken jóváhagyta a Meleg étel az iskolában program módszertani normáit, meghatározva azokat a helyzeteket, amelyekben az oktatási intézmények csatlakozhatnak a projekthez – jelentette be a kormányszóivő.

Dan Cărbunaru a pénteken lezajlott kormányülést követően számolt be erről a sajtónak, emlékeztetve, hogy 350 tanintézetre terjesztették ki a Meleg étel az iskolákban programot. A pénteki kormányhatározattal meghatározták az óvodások és tanulók étkeztetésének kötelező szabályait a közegészségügyi intézet (INSP) ajánlásainak megfelelően.

Nicolae Ciucă miniszterelnök a kormányülés elején meggyőződését fejezte ki, hogy az oktatási minisztérium intézkedni fog, hogy azok az iskolák részesüljenek a programban, amelyeknek valóban szükségük van erre a támogatásra, és hogy a projektnek egyenletes és kiegyensúlyozott lefedettsége legyen az ország egész területén.