Sat. Dec 2nd, 2023

A kórházak COVID- és nem-COVID-részlegeinek újraszervezéséről tárgyalt az illetékesekkel az egészségügyi miniszter

A kórházak COVID-19-betegeknek fenntartott részlegeinek újraszervezéséről tárgyalt szerdán Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a megyei közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel.

A videokonferencia formátumban megtartott tanácskozást az indokolta, hogy az egészségügyi minisztérium megkezdte a COVID-19 kórházak kapacitására vonatkozó adatok központosítását és elemzését, ugyanakkor azon dolgozik, hogy külön részlegeket alakítson ki a nem-COVID-betegek számára, és növelje a komplex COVID-esetek kezelésének hatékonyságát – olvasható a szaktárca tájékoztatásában.

Az egészségügyi minisztérium megoldásokat keres arra, hogy a nem-COVID-betegek számára elérhetőbbé tegye az orvosi ellátást, ugyanakkor javítsa a COVID-betegek számára nyújtott szolgáltatások minőségét.

,,A világjárványtól még nem tűnt el az összes többi krónikus betegség. A pandémia változásai arra késztetnek, hogy folyamatosan idomítsuk hozzájuk a rendelkezésünkre álló forrásokat. Egyrészt meg kell bizonyosodnunk, hogy a COVID-19 súlyos tüneteivel rendelkező páciensek megfelelő ellátásban részesülnek, másrészt azt is biztosítanunk kell, hogy az összes többi páciens is hozzáférjen a szükséges orvosi ellátáshoz” – mondta Vlad Voiculescu.

agerpres.ro