Thu. Jun 20th, 2024

A gyermek akkor emlékezik rád holnap, ha ma vagy vele

A gyermek akkor emlékezik rád holnap, ha ma vagy vele a címe annak a nyertes pályázatnak, amelyet a GYE-KP-1-2019 kódjelű felhívás keretében, a szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységének támogatására írt ki a Bethlen Gábor Alap 2019-ben.

A Tövishát Kulturális Társaság a pályázat lehetőségét és a megnyert pályázati forrást arra használta, hogy a település, régió magyar gyermekeinek olyan programokat szervezzen, amelyek bevonják őket a kulturális életbe, gyökereinkkel, értékeinkkel való szembesülést és a felelősségvállalást erősítenék meg, azt a tudatot, hogy ha kiállnunk magyarságunkért és megmaradásunkért, akkor lesz jövőnk szülőföldünkön.

Merész tervekkel indultunk, s éppen csak elkezdtük megvalósítani azokat, amikor a világjárvány keresztülhúzta számításainkat. Amint oly sokszor tapasztaltuk a BGA most is kiállt mellettünk, jóváhagyta módosítási kérelmünket, így a járvány okozta nagy csendet ismét felváltotta a tenni akarás és a társaság újra kezdte szervezni tevékenységeit.

Ennek köszönhetően volt alkalmunk megtekinteni pl. Eisekovits – Egyszerű szerelmes ének c. előadást Laczkó Vass Róbert színművész és Szép Attila zongoraművész előadásában, így mesélhetett Fizimiska őszi történetet az arcfestésből jött vidám gyerekcsapatnak, gyerekek és szülők így fakadtak dalra a Kingrica játszóház jóvoltából, így csendültek fel megzenésített versek a Hangraforgó együttes előadásában, s nem utolsó sorban így született meg, az immár harmadik alkalmat megért Írd ki magadból! majd Tollforgatókként folytatódó versíró pályázat, melynek díjazottjai fantasztikusan szép és gazdag könyvjutalmakban részesültek.

Igazán hálásak vagyunk, hogy ezt folytatni tudtuk és nagy reményekkel tekintünk a jövő fele is, ugyanis tényleg hiszünk abban, hogy a gyermek akkor fog ránk emlékezni holnap, ha ma vagyunk vele.

Antal Katalin