Tue. Jul 16th, 2024

A befektetett munka meghozza gyümölcsét

Szentjobbon tartották júliusi egyeztető gyűlésüket a Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársai. Ezen a találkozón kiértékeltük az elmúlt hetek bor- és pálinkaversenyein elért eredményeket, és gőzerővel készülünk a jótékonysági Magyarok Kenyere búzagyűjtési akcióra. Szakmai vélemények hangzottak el a csíkszeredai Ákovita pálinka-versenyen részt vett partiumi termelők eredményéiről valamint az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének első ízben szervezett, ópálosi borversenyén szereplő partiumi bormintákról. Felemelő érzés volt hallani, hogy a szilágysági szőlőtermesztők, borászok és borászatok magas színvonalú borokat állítanak elő, amelyek nemzetközi szinten is megállják helyüket. Külön méltatták a kémeri, krasznai, és szilágyballai beküldött borminták kiváló minőségeit.

A megbeszélésen szó volt az idei Magyarok Kenyere programhoz kapcsolódó búzagyűjtési akcióról.

A ,,Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem” program keretében Magyarországról és a környező országok magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók, melyet lisztté őrölve a Kárpát-medencében hátrányos helyzetben élő magyar gyermekek, családok, gyerekotthonok ellátására ajánlanak fel a szervezők.

Az adományozni kívánó lakosok segítségére Szilágy megyében a következő helységekben alakitottunk ki gyűjtőpontokat: Kárásztelek, Kémer, Szilágybagos, Szilágyperecsen, Kraszna, Sarmaság, Nagyfalu, Ipp, Szilágycseh, Szilágyszeg, Debren és Bősháza.

Aki adományozni szeretne, keresse a térségi falugazdászt!

Sütő Attila