Sat. Jan 16th, 2021

A BEC egy sor döntést hozott meg vasárnapi ülésén a december 6-ai választásokra vonatkozóan

A Központi Választási Iroda (BEC) vasárnapi ülésén a Megatronic World Productions céget akkreditálta, hogy az urnáktól távozó állampolgárok körében közvélemény-kutatást végezzen a december 6-ai parlamenti választásokkor.

A BEC ugyanakkor jóváhagyott egy döntést a koronavírus-járvány miatt karanténban, vagy elkülönítésben levő állampolgárok szavazását, a mozgóurna kérelmezését illetően is.

A döntés előírja, hogy a közegészségügyi igazgatóságoknak ,,azonnal, de legkésőbb 2020. december 5-éig” el kell küldeniük a választókerületeknek azon személyek listáját, akik esetében elrendelték az elkülönítést vagy karantént, és a listához csatolniuk kell az erről szóló határozatokat is.

A választókerületeknek pedig ezek alapján ki kell nyomtatniuk a mozgóurna kérelmezéséről szóló űrlapot, és el kell juttatniuk azokat a DSP által kiadott iratokkal együtt a prefektusi hivatal révén legkésőbb december 6-án reggel 10 óráig a szavazókörzeteknek.

A BEC egy másik határozata értelmében a szavazófülkékben tilos a fénykepezőgépek, kamerák, kamerákkal ellátott mobiltelefonok használata.

A szavazókörzet elnökének kötelessége meghozni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a szavazás jó körülmények között folyjon le.

A szavazókörzetek környékén tilos az alkoholos italok fogyasztása és árusítása – szögezi le a BEC egy másik döntése.

agerpres.ro