Tue. May 28th, 2024

A 65 éven felüliek a nap bármely órájában elhagyhatják lakhelyüket, ha orvosi kezelésre szorulnak

A 65 éven felüli személyek a nap bármely órájában elhagyhatják lakhelyüket, ha orvosi kezelésre szorulnak – jelentette be vasárnap este Marcel Vela belügyminiszter.

A tárcavezető a koronavírus terjedését fékezni hivatott újabb korlátozó intézkedéseket tartalmazó 4-es számú katonai rendeletet ismertette a belügyminisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

,,A 65 éven felüli személyek kijárásával kapcsolatban: ők a nap bármely órájában kimehetnek, ha orvosi ellátásra szorulnak, például ha onkológiai kezelésre, dialízisre van szükségük, saját vagy a család tulajdonában levő járművet használva” – mondta Vela.

A miniszter hozzátette, emellett 20 és 21 óra között is engedélyezett a 65 éven felüliek számára, hogy állatsétáltatás céljából elhagyják lakhelyüket.

,,Az ebben az időintervallumban, e célból történő kijárás esetén nincs szükség saját felelősségre írt nyilatkozatra” – nyomatékosította Vela.

A 4-es számú rendelet ugyanakkor azt is előírja az élelmiszereket, egyéb alapszükségleti cikkeket és gyógyszereket, egészségügyi termékeket forgalmazó gazdasági társaságok számára, hogy 11 és 13 óra között a 65 éven felüliek kiszolgálása elsőbbséget kell hogy élvezzen.

agerpres.ro