Fri. May 3rd, 2024

Tömbházakat építenek, óvodát újítanak fel Varsolcon

Varsolc azon települések közé tartozik, ahol a polgármester, Bréda Lajos szavaival élve, „mindig van mit tenni, mindig dolgozunk valamin”. Jelenleg 17 benyújtott projektjük van, és három nagy beruházáson dolgoznak. Nemrég sportcsarnokot és orvosi rendelőt adtak át a fejlesztési minisztérium támogatásával, most tömbházat építenek a fiataloknak.

Közel egy hónapja egy nagyváradi cég elkezdte az építkezést a polgármesteri hivatal mögötti telken. Két 16 lakásból álló ANL-s tömbház épül, mely remélhetőleg jövő augusztusig elkészül. ,,Már több mint 60 kérvényt tettek le a fiatalok, ami azt jelenti, hogy van rá igény. Ezt a projektet ezelőtt 10 éve tettük le, a kivitelezést megnyerte egy olasz cég, de nem kezdte el a munkálatokat, amit jeleztünk Cseke Attila fejlesztési miniszternek. Elmondtuk, milyen problémákkal szembesültünk, és segített, hogy újra licitálhassunk” – mesélte a polgármester.

A település óvodája 1950 körül épült, egykor iskola volt, de tanári lakásként is szolgált. Az ingatlan az elemi iskola épülete mellett van, a tervek szerint a teljes felújítás után hosszas programú óvodává alakítják, hogy reggel 7-től délután 5 óráig maradhassanak a gyermekek. Bréda Lajos elmondta, ebédet biztosítanának, és alkalmaznának még két óvónőt és egy takarítónőt, hogy a gyermekek minél több törődést és figyelmet kaphassanak, megkönnyítve ezáltal a szülők munkáját. A felújítás alatt az óvodások az elemi iskola épületét használják, beköltöztek az üres termekbe. A tanintézményen már lecserélték a tetőt, leverték a vakolatot, külső belső javításokat végeznek, ezt követi majd a festés, a központi fűtés beszerelése, és az óvoda új bútorzattal való ellátása. Mindent európai szabványok alapján készítenek elő, alakítanak ki: kis szekrényeket és ágyakat tesznek, mindezek mellett sok játékkal látják el a termeket. „Gyermekeink kiváló körülmények között lesznek” – mondta az önkormányzati vezető.- a Maszol.ro portálról