Tue. Apr 30th, 2024

Fiataloknak épített száz lakást készülnek átadni a zilahi Liget negyedben

Összesen 100, fiataloknak szánt lakást épített és adott át a fejlesztési minisztérium alárendeltségében működő Országos Lakásügynökség (ANL) Zilah önkormányzatának – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. Fazakas Miklós zilahi alpolgármester közölte, a napokban elvégzik a végső ellenőrzéseket a lakásokban, hogy az átadásról szóló jegyzőkönyvet lezárhassák.

A héten elkezdődött az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített két tömbház átvétele. A beruházás a zilahi városháza kezdeményezésére jött létre a hadügyminisztérium együttműködésével, a katonaságtól átvett telken.

A két tömbház összesen 100 lakást foglal magában, a 6 emeletes tömbházban 20, a 10 emeletesben 80 lakást alakítottak ki. A 100-ból lakásból 7 egyszobás, 66 kétszobás és 37 háromszobás. A tömbházak felépítésére a fejlesztési minisztérium biztosított 22,9 millió lejt. Zilah önkormányzata az elmúlt időben befejezte a villany-, földgáz-, víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat kiépítését, valamint a bekötőutak kiépítését.

Az átvételi eljáráson részt vettek az Országos Lakásügynökség, az önkormányzat, az Állami Építésfelügyelet és a Rendkívüli Helyzetek Felügyeletének képviselői. Elemezték az átvételi dokumentumokat, és megvitatták a városháza képviselői által május 12-én tett helyszíni látogatás során tapasztalt észrevételeket – ismertette Fazakas Miklós alpolgármester.

A lakásokban a napokban elvégzik a végső ellenőrzéseket, hogy az átadásról szóló jegyzőkönyvet le lehessen zárni.

A negyed, ahol a két tömbház épült, fejlesztés alatt áll: egy uszoda és egy sportközpont épül, valamint tervben van egy 110 férőhelyes bölcsőde építése is.

Az átadásról részletesen a Szilágyság hetilapban és a https://maszol.ro/belfold/Fiataloknak-epitett-szaz-lakast-adtak-at-a-zilahi-Fenyves-negyedben honlapon olvashatnak.