Tue. Apr 30th, 2024

Fizetett gyakornoki program a Szilágy Megyei Tanácsnál

,,Az RMDSZ kezdeményezésére, a Szilágy Megyei Tanács mai gyűlésén döntöttünk a gyakornoki program létrehozásáról, olyan egyetemi végzettséggel rendelkező pályakezdők számára, akik a munkaerő piacon való elhelyezkedésüket megelőzően szeretnének hasznos tapasztalatra szert tenni a megyei tanácsnál” – ismertette Szilágyi Róbert István, a megyetanács alelnöke.

A 6 hónapon át tartó gyakornoki program napi 6 órás beosztásban valósul meg, a résztvevők pedig havi bruttó 3.410 lejes összegben részesülnek.

A programot jövő hónaptól kezdődően évente legfeljebb kétszer hirdetik meg, amelyen egyszerre 6 fiatal vehet részt, a következő szakterületekről: jogi, közigazgatási, európai tanulmányok, nemzetközi kapcsolatok és műszaki végzettséggel rendelkezők.

,,Azért született meg ez a kezdeményezés, mert rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a pályakezdő fiataloknak lehetőséget biztosítsunk szakmai tapasztalat szerzésére, hiszen ez segíti a munkaerő piacon való elhelyezkedésüket, ugyanakkor a közigazgatás területén szerzett tudást az élet számos területén kamatoztatni tudják azok, akik részt vesznek a programban” – tette hozzá az alelnök.