Tue. Apr 30th, 2024

Támogatni fogják az időseket és a nehéz helyzetbe került családokat

Szilágy megye prefektusa felhívást intézett a megye polgármestereihez, hogy támogassák a nem kormányzati szervezeteket, az egyházakat és a civil társadalom képviselőit, hogy ebben az időszakban segítsenek a nehéz helyzetben lévőknek.

Arra kértük a polgármestereket, hogy írják össze a 65 év feletti, egyedülálló és támogatásra szoruló személyeket, a nehéz körülmények között élő családokat, azokat, akiknek a bezártság miatt megnehezül a napi megélhetéshez szükséges jövedelemszerzés. A legrövidebb időn belül ezeket az eseteket központosítjuk, és javaslatot teszünk arra, hogy a területi közigazgatási egységekkel, a civil szervezetekkel közösen beavatkozzunk, ha szükséges. Rajtunk múlik, hogy bizonyítsunk ezekben a nehéz időkben. Bizonyítanunk kell, hogy egy közösség vagyunk, és tudunk vigyázni magunkra és nehéz helyzetben lévő társainkra – nyilatkozta Virgil Turcas prefektus.

 

Várják az önkénteseket

A prefektus felkéri azokat a személyeket, akik segítséget nyújtanának (önkéntes munka vagy adományok révén), hogy jelentkezzenek a Szilágy Megyei Prefektusi Hivatal Facebook oldalán: http: //www.facebook.com/prefect.sj.ro, vagy küldjenek üzenetet a 0753.163.971-es whatsapp telefonszámra, adják meg elérhetőségüket, és jelöljék meg azt a területet, ahol és ahogy segíteni tudnának.

A megyei katasztrófavédelmi bizottság (CJSU) együttműködésével az önkéntesek felveszik a kapcsolatot a polgármesterekkel, valamint a megyei intézmények többi képviselőivel, akik részt vesznek ebben az akcióban.

Időközben a terület szakembereivel együttműködve elkészítenek néhány előírást az önkéntesek számára, hogy a jelenlegi helyzetben minden tevékenység biztonságosan történjen.

K.M.