Tue. Apr 23rd, 2024

III. Szilágysági Junior Focikupa

Több mint 200 gyerek vett részt a harmadik alkalommal megrendezett Szilágysági Junior Focikupán. A krasznai sporteseményen a jó időjárás mellett remek mérkőzéseket láthattak az érdeklődők, és öröm volt nézni, hogy a gyermekek mennyire élvezték ezt a tornát.

A versenyre összesen 16 csapat nevezett be, az V-VI. osztályosok korcsoportjában az FK Kraszna, Szilágyperecsen, Sarmaság, Szilágycseh, ZRWK, és a Zilahi Mihai Eminescu Általános Iskola diákjai mérték össze erejüket.

A VII-VIII. osztályosok csoportjában tíz – Sarmaság, Szilágyperecsen, Hunyad, Kárásztelek, a Mihai Eminescu Általános Iskola, Kraszna, Szilágyballa, Szilágycseh és Szilágysámson – település fiú csapata vet részt.

Stanciu Rudolf szervező elmondta, a Szilágysági Junior Focikupa célja a magyar tagozatú iskolák diákjainak részvétele, és a klubunk, az FK Kraszna, részére nagyon fontos, hogy felfedezzünk új tehetséges gyermekeket, akikkel eddig még nem volt lehetőségünk találkozni. Nagyon jó volt a hangulat, a gyermekek mindig nagyon várják ezt a kupát, ami ugyanúgy, mint a SZIT Kupa a nagyobbaknál már hagyománnyá vált. És a legfontosabb, hogy a magyar gyermekek találkozzanak, megismerkedjenek és együtt focizzanak. A gyermekeket a sportra ösztönzi, a mozgásra, a sportolásra és egészséges életmódra.

A díjátadáson jelen volt Kraszna alpolgármestere, Vincze Sándor, aki szintén jókívánságait közvetítette a fiatal sportolók irányába, arra ösztönözve őket, hogy a továbbiakban is vegyenek részt ezen a kupán.

A csapatok a következő helyezéseket és különdíjakat érték el:
V-VI. osztály: I. hely – Zilahi Református Wesselényi Kollégium, II. hely – Szilágyperecseni Általános Iskola, III hely – Sarmasági Általános Iskola
Különdíjak:
Legjobb játékos: Varga Szebi
Gólkirály: Szeredai Oszkár
Legjobb kapus: Józsa Benedek

VII-VIII. osztály: I. hely – Szilágyperecseni Általános Iskola, II. hely: Kárászteleki Általános Iskola, III. hely: Szikszai Lajos Általános Iskola
Különdíjak:
Legjobb játékos: Debre Dávid Attila
Gólkirály: Szilágyi Robika
Legjobb kapus: Lőrincz Richárd

K.M.