Thu. Mar 28th, 2024

2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba az európai beruházások minisztériumánál

Összesítette az Európai Projektek és Beruházások minisztériuma a kis- és közepes vállalkozások számára kiírt 411-es programra beérkezett pályázatokat. Összesen 2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba. A program költségvetése több, mint 400 millió euró, ezt az összeget Uniós támogatásból fedezik.

Elsődleges feladatunk, hogy segítsünk a romániai vállalkozásoknak kilábalni a koronavírus okozta nehézségekből. Ezért különösen örülök, hogy ennyi vállalkozó élt a lehetőséggel. Ilyenkor érzem, hogy a befektetett munkánk meghozza a gyümölcsét. Arra fogunk törekedni a jövőben is, hogy minél több támogatással és lehetőséggel segítsük vállalkozóinkat a talpraállásban.” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az Európai Projektek és Beruházások Minisztériumának államtitkára.

A pályázatok elbírálása két ütemben valósul meg. Az első az automatikus értékelés, azok a projektek, amelyeket adminisztratív okok miatt kizártak a pályázók köréből, valamint azok, amelyek nem érték el a minimális pontszámot (60 pont), elutasító határozatot kapnak az IMM Recover platformon keresztül. Ezt a határozatot megfellebezhetik az érintett vállalkozások.

 A minimum 60 pontot elért pályázatok esetében elkezdődik a kiértékelés második szakasza, emiatt a csatolmányban feltüntetett rangsor még változhat.

A finanszírozási szerződések aláírása szeptember 16-án kezdődik és legkésőbb 2022.12.31-ig tart.

A vállalkozások listája elérhető a minisztérium honlapján