Tue. Jul 16th, 2024

20 éves a Boglar Champ

A Szilágy megyei, szilágynagyfalui székhelyű Boglar Champ gombatermesztő cég 2002-ben jött létre, és az elmúlt két évtized alatt Románia legnagyobb gombatermelőjévé vált. Ennek alkalmából péntek délután, a vállalat székhelyén húszéves születésnapi rendezvényt tartottak, és felavatták egy új, hatalmas részleget.

Az ünnepségen részt vett Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter, Nagy István magyarországi agrárminiszter, a megyei politikai élet képviselői, a határon túli és hazai partnerek, valamint a Boglar Champ alkalmazottai.

Tánczos Barna miniszter köszöntőbeszédében elmondta, több mint két évtizede hasonló tevékenységbe kezdett ő is. Barátjával megvásárolta az első ötven zsákot, amit micéliummal beoltott, az édesapja készítette az első polcokat, és egy volt kollektív istállóban kipróbálta a gombatermesztést. De mivel az informatika terén hamarabb ért el sikereket, így belőle „csak miniszter lett, a Németi család vállalkozásából egy szenzációs Szilágy megyei cég, amely büszkesége lehet egész Erdélynek, Kárpát-medencének”.

Magyarország kormányának agrárminisztere, Nagy István kiemelte, ünnep az, amikor az ember végignéz azon, hogy munkájának milyen eredménye lett két évtized alatt, és azt érzi, azt látja, hogy az ember csodákra képes. Az ember önmagában nem ér el hihetetlen teljesítményt, szükség van a családra, a barátokra, olyan összefogásra, ami mindezt eredményezi. Kezdődik kicsiben, egész másban, majd jönnek a lehetőségek. A Németi család sikerének titka, hogy képes volt felismerni, mindig az aktuális pillanatban, hogy mi a jó döntés. Képes volt megtalálni jó időben azt, hogy mikor, mit kell válaszolni, lépni.

Az ünnepségről részletesen a https://maszol.ro/gazdasag/Miniszterek-jelenleteben-unnepeltek-a-szilanagyfalui-gombauzem-fennallasanak-evfordulojat honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.