Thu. May 30th, 2024

18. Alkotói Ösztöndíj Gála

Idén a Communitas Alapítvány Ösztöndíjbizottsága 18. alkalommal részesíti alkotói ösztöndíjban a harmincöt év alatti romániai magyar alkotókat az irodalom, a vizuális művészetek, a zeneművészet, a színházművészet, illetve a film, televízió, rádió és multimédia területén.

Az Alkotói Ösztöndíj Gálát a rendkívüli egészségügyi helyzetre való tekintettel az érdeklődők idén rendhagyó módon egy virtuális műsor kertében tekinthetik meg. Az ünnepi gálaműsorban bemutatásra kerülnek a 2019-es év ösztöndíjasainak alkotásai, valamint a nézők megismerkedhetnek az idei év ösztöndíjasaival.

Az ünnepi műsorban az érdeklődők megtekinthetik a 2019-ben vizuális művészetek kategóriában díjazott ösztöndíjasok alkotásait, meghallgathatnak számos zenei művet, irodalmi- és színházi előadást és betekintést nyerhetnek a film, televízió, rádió és multimédia kategóriások munkáiba. Hallhatják többek között az Intono vonósnégyest, Péntek Attila zongoraművészt, Szabó Előd énekest, Horváth Benji versét, valamint betekinthetnek Márkus Éva vlogjába és Gáll Katalin táncelőadásába.

Az Alkotói Ösztöndíj Gála május 14-én, 19 órai kezdettel kerül közvetítésre a Communitas Alapítvány Facebook oldalán, valamint megtekinthető lesz pénteken, 21:30 perctől az Erdélyi Magyar Televízió képernyőjén is.