Mon. Oct 2nd, 2023

108 alkalmazottat oltottak be a Boglarchamp székhelyén

,,Pénteken, április 30-ikán, munkalátogatást tettem Szilágynagyfaluban a Boglarchamp nevű vállalatnál, ahol ellenőriztem az oltás menetét. A Boglarchamp volt az első Szilágy megyei vállalat, aki élt azzal a lehetőséggel, hogy alkalmazottait, alvállalkozóit és hozzátartozóit, COVID-elleni oltásban részesítse a vállalat székhelyén, anélkül, hogy a platformon regisztrálniuk kellett volna” – nyilatkozta Dari Tamás prefektus.

Ez a kezdeményezés olyan vállalatokat céloz meg, amelyek 100-nál több személyt foglalkoztatnak. Az erre jogosult cégek, az oltást adott esetben saját egészségügyi személyzetükkel vagy a Szilágy megyei Közegészségügyi I­gazgatóság (DSP) mobil oltási csoportjainak segítségével is végrehajthatják. A DSP a vállaltokkal együttműködve elvégzi a szükséges intézkedéseket, figyelembe véve az oltani szándékozók számát és az oltás lebonyolításához szükséges időt. ,,Ahogy azt már többször is elmondtam, az oltás az egyetlen olyan fegyverünk, amivel le tudjuk győzni a COVID-19 járványt. Úgy gondolom, hogy a vállalatok alkalmazottainak beoltása egy lépés a Szilágy megyei gazdaság felélénkítéséhez, stabilizálásához. Min­denkit arra bíztatok, hogy éljen ezzel a lehetőséggel” – emelte ki a preketus.

A Boglarchamp Románia egyik leg­­nagyobb gombatermesztője. Az or­szá­gos gombapiac 65% a Szilágy me­gyei termesztőtől származik. 404 főt fog­lalkoztatnak – ebből 75% nő – amellyel a megye legnagyobb vállalatai közé tartoznak.

Németi Gergely, a vállalat tulajdonosa elmondta: „a cég vezetőjeként felelősséggel tartozom alkalmazottaink biztonságáért, egészégéért, ezért döntöttünk úgy, hogy élünk a lehetőséggel. 108 embert sikerült ma immunizálni, aminek nagyon örülünk. Azon kívül, hogy a vállalt működésének is stabilitást jelent, az alkalmazottak biztonságérzete is érezhetően nőtt az oltást követően. Köszönettel tartozunk a Szilágy megyei DSP egészségügyi személyzetének, akik biztosították a szükséges feltételeket és mindenben segítő kezet nyújtottak. Támogatom a kezdeményezést, amely rendkívül biztonságos és gyors. Minden vállalatnak bizalommal ajánlom, hogy éljen a kínálkozó lehetőséggel.”

A beoltott személyeket bejegyzik az Országos Elektronikus Oltási Nyilvántartásba (RENV), és oltási igazolást kapnak.
A munkáltatóknak össze kell állítaniuk az oltásra jogosult személyek névlistáját, amelyet el kell küldeniük a Szilágy megyei Közegészségügyi I­gazgatóság (DSP) e-mail címére: dspsalaj@artelecom.net.

A 100 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatok számára a Szilágy megyei DSP a munkáltató által összeállított listák függvényében ütemezi azokat az embereket, akik már meglévő oltóközpontban szeretnének oltakozni.